Friday, July 3, 2009

Ekoja kertoja ja uusia tuttavuuksia

Makuukaverin huumorintajua kutkuttanut kuvani Tuileries'n puistosta

Hommasin juuri itselleni Mew’n uuden No More Stories -EP:n, joka on eräänlainen alkupala elokuun lopussa ilmestyvälle kokopitkälle, joka kantaa komeaa nimeä No More Stories/Are Told Today/I'm Sorry/They Washed Away//No More Stories/The World Is Grey/I'm Tired/Let's Wash Away. Mew on ehdottomia suosikkibändejäni tällä hetkellä, ja toisin kuin Sigur Rósin tapauksessa, heitä en ole vielä onnistunut livenä näkemään. Uusi materiaali kuulostaa nerokasta edellistä levyä koukkuisemmalta, elektronisemmalta ja pirteämmältä. EP:llä on uudelta levyltä kaksi kappaletta sekä kolme nk. b-puolta.

Muita viime aikojen bändilöytöjä ovat tokiolainen instrumentaalirockbändi Mono (joka kuulostaa ihan Mogwailta ja GY!BE:lta, mutta ei ole ollenkaan hullumpaa) ja newyorkilainen postrocktrio Blonde Redhead (joka kuulostaa ihan Sonic Youthilta, mutta on aivan sairaan hyvä). Lisäksi olen kuunnellut Alamaailman Vasaroiden uutukaista, mutta ihan ookoo groovesta huolimatta siinä itseäni tökkii äänitys. En ymmärrä miten niinkin jalo soitin kuin sello on saatu kuulostamaan niin kauhealta! (No, kuivan nahkea lähimikitys ei ainakaan auta asiaa.) Kyseinen bändi muuten tuli Amsterdamista samalla koneella Helsinki-Vantaalle viimeisimmällä Suomen-visiitilläni.


Muita uutisia: (1) Sain Täydelliseltä lainaan polkupyörän, ja olen suunnitellut noin 30 kilometrin retkeä erääseen kunnollista valloittamistaan vieläkin odottavaan lähikaupunkiin. Toisaalta yli 30 celciusasteen lämpötiloissa moista huhkimista miettii toisenkin kerran (ja jos onkin pilvistä, niin tulossa on mitä luultavimmin ukkoskuuroja). Työmatkan nyt kuitenkin huitaisee vielä kymmenessä minuutissa läkähtymättä - metrolla menisi seitsemän. (2) Kämpässäni on ravannut asunnonkatsojia, mikä on ollut aika rasittavaa, mutta on ainakin pysynyt paikat siistinä. Tämän huomasi myös (3) Makuukaveri, jonka kanssa nauroimme itsemme kipeiksi tässä iltana eräänä Boratin parissa. Uskomatonta, että Makuukaveri on joskus niin omilla planeetoillaan, että tämä elokuva oli häneltä vielä näkemättä! Pian menemmekin katsomaan varmaankin uuden Brünon, Makuukaverilla kun on melkoisia antipatioita Itävaltaa kohtaan... :)

"Satuin" myös illan aikana näkemään vilaukselta Makuukaverin alasti, mutta se tarina on niin nolo, että jätän kertomatta.

No comments: