Thursday, December 25, 2008

Oi joi...

Huonosti käy dieetilleni.

Perinteinen, tappavan korkeakalorinen suomalainen jouluruoka, ja yölläkin saa syödä. 'Tappavan' siksi, että poliisituttuni kertoi poliisien kuolintilastojen vuosittaisesta nk. kinkkupiikistä, jolloin vanhuksia haetaan ruokapöydästä ruumishuoneelle.

Viinivinkit suomalaisen joulupöydän uhreille: puolukkainen pinot noir (Torresin Mas Borràs) sopi yllättävän hyvin, samoin voimakas gewürztraminer (Trimbach). (Molemmat Alkon valikoimista, tuontiviinini -- barolot yms. -- kun eivät rosollin, imelletyn perunalaatikon ja kinkun seuraksi sovi. Positiivinen yllätys oli bataattilaatikko, joka oli oikeasti hyvää.) Suurin makuelämys oli kuitenkin belgialais-hollantilaisten trappistioluiden (Rochefort 10, La Trappe) ja suomalaisten luumujoulutorttujen yhdistelmä, joka toimi yön Lost Season 4 -sessioissa älyttömän hyvin, suosittelen kokeilemaan!

Tämän joulun kirjalahja oli aika osuvasti Tuomas Vimman Gourmet, jonka luin yhdeltä istumalta. Karjalanpaisti ja Torresin häränveri eivät sen jälkeen oikein maistuneet... Muut kirjat olivatkin sitten aina välttämättömiä keitto- ja viinikirjoja.

Hyvää Joulua lukijoilleni ja niille suosikkiblogaajilleni, joita en ole erikseen kommenttilaatikoissa muistanut käydä kiittämässä!

No comments: