Friday, June 26, 2009

Erään taistelun kuvaus

Joskus sitä saa tosissaan olla sotajalalla aikaisinherääjiä vastaan.

Tuttuna esimerkkinä tietenkin armas luutnantti-isäni, joka hiljan lähetti nimipäiväni kunniaksi tekstiviestin aikaan, jolloin tällä puolella maailmaa kukkokin vielä kääntää kylkeä ja jatkaa uniaan.

Lähempi esimerkki on vanha arkkiviholliseni, Kiinteistövälittäjä (hän on aina lomalla kun häntä tarvitaan ja soittaa aina kun nukun). Koska muutan heinäkuun lopussa pois, tarvitsee asunnon omistava yhtiö uuden vuokralaisen. Tätä varten pitää tehdä vuokrailmoitus, ja siihen tietenkin tarvitaan asunnostani kuvia. Väärällä tavalla andgrodyyni täti-ihminen (jonka tunnistaa naiseksi lähinnä nimestä) soittaa tiistaina klo 9 eri numerosta kuin millä olen hänet kännykkääni tallentanut. Niinpä en vastaa, vaikka tuoreeseen paikalliseen prepaidiin eivät olekaan vielä täkäläiset puhelinmyyjät soitelleet. Oppiipahan, kuka sitten onkaan, soittamaan ihmisten aikoihin, ajattelen ja jatkan vaivalloisesti ja katkonaisesti uniani. Puoliltapäivin tulee sähköposti, ja sovimme kuvauksen ajankohdaksi keskiviikon.

Keskiviikkoaamuna hän sitten soittaa oikein kaunista päivää toivottaen tästä samaisesta numerosta (jonka nyt olen tallentanut) jo 8:19 vain kysyäkseen missä kerroksessa asuntoni sijaitsee. Senkö takia piti herättää? Pahus, 2-1 hänen hyväkseen. Voikohan tätä sotaa pitkäännukkuja edes voittaa?

Minut kahtena peräkkäisenä aamuna herättänyt Suuri Kuvassessio (kolme räpsäisyä pokkarikameralla: huone, kylpyhuone ja keittiö) kestää lopulta noin minuutin. Helpointa kai olisi ollut antaa minun ottaa kuvat - kun parhaat kuvauskulmat kuitenkin paremmin tunnen - ja lähettää ne välitystoimistoon sähköpostilla. Mutta he eivät tunnu välittävän muuta kuin byrokratiasta.

Kun kerta tuli siivottua, niin otin muistoksi tällaisen kuvan varsin skandinaaviseen tyyliin ”sisustetusta” karkupaikastani:

Sitten valmiina vastaanottamaan kesälomallaan maailmaa matkaavan tuttavapariskuntani, vanhan naapurini Beckhamin ja vaimonsa Olgan. He yöpyvät tuossa kuvassa olevalla futonilla maanantaihin asti, mikä rajoittanee kuvassa olevalla tietokonepöydällä (tai tällä hetkellä parvekkeella) tapahtuvaa blogaamista.

Koettakaahan tareta tahoillanne tämä tuskaisen kuuma viikonloppu! :)

No comments: