Wednesday, January 14, 2009

Elämäessä

Ei näin, muutamin satunnaisesti valituin esimerkein:

(1) Maanantaina missasin erittäin todennäköisen rahasaaliin. Ajattelin, etten postitse enää täältä käsin kerkeä, mutta nytpä sen olisi voinut tehdä netissä. Huomasin asian, kun hakuajan umpeutumisesta oli kulunut 36 minuuttia, eikä nettisivun linkki enää huolinut hiireni klikkauksia.

(2) Tiistaina olisi ollut työporukan leveäbudjettinen virkistäytymispäivä, joka jo kertaalleen siirrettiin minulle muuten hiljaisesta pikkujoulusesongista pomon vaimon kemoterapian takia eteenpäin. Muiden nauttiessa makaan epäsäännöllisen elämän, Berliinin, Göteborgin ja 50ft:n sairastuttamana kotona ja jään vuoden ainoasta työhauskuudesta paitsi. Makuukaverikin tekstaili ja ehdotteli tapaamista, mutta jouduin jättämään senkin väliin. Kolmas kerta sanoi toden 50ft:n kanssa, ehkä hänenkin? (Toisaalta puolalaisista ei ota niin helposti selvää kuin saksalaisista.)

(3) Tuttu kirjastonhoitaja laittoi sähköpostia ja kertoi minun olevan lainakiellossa eräässä minulle tärkeässä erikoiskirjastossa. Kirjaan, joka on täällä mukanani (ja jota tarvitsen), on tehty varaus eikä sitä voi enää uusia. En ole lähiaikoina käymässä Suomessa, enkä tiedä miten kirjan palauttaisin. Viimeksi kun lähetin täältä paketin se ei koskaan saapunut perille. Myös kaupunginkirjastosta on tullut uhkaavia sähköposteja. Unohdin joululomalla palauttaa ison lastillisen karkupaikkani kaunokirjallisuutta. Olen siis kirjastoille lainsuojaton, minä kirjastossa kasvanut.

(4) Rahatkin ovat aikalailla vähissä, ja laskut erääntyvät. Pitää kiristää, suosia paikallista. Italia-tipaton tammikuu, siis. Ehkä pahin kaikista.

(5) Elämäni sisältö on tällä hetkellä Villi Pohjola, netti-Scrabble, Godspeed You! Black Emperor ja kiinalainen savutee. Aika kovat yhden ihmisen pyjamabileet.

(6) Minulla on Bloggerin mukaan yksi lukija vähemmän.

2 comments:

Takaisin Kallioon said...

Täältä Riiasta ei tunnu muuten löytävän Lapsangia mistään... kolme teemyymälää ja paikallisen Stockan valikoimat käynyt läpi ja viimeisimmästä löytyi vain Sri Lankalaista piraattiversiota pussiteenä. Plääh.

karkumatka said...

Sun pitää saada joku lähettämään sitä sulle.