Saturday, January 17, 2009

Saisinko palvelua?

Ympärilläni on ollut todella huono palvelukarma viimeaikoina. Lienenköhän jättänyt katsomatta silmiin maljaa nostettaessa vai mistäköhän johtuu. Tosin toisin kuin urbaanissa ”katso silmiin tai saat seitsemän vuotta huonoa seksiä” –myytissä, minusta tuntuu etten saa palvelua lainkaan. (Optimistina kun aina ajattelen, että sehän on kuitenkin seitsemän vuotta seksiä: tuntuva parannus nykytilaan.)

Esimerkki: Kävin viikolla jälleen lounaalla lähijenkkiläisessäni. Juustohampurilaisen tilaamisesta kului 35 minuuttia siihen, että sain sitä suuhuni. Tarjoilijanikin ehti
lounastaa siinä välissä. Yksi toinen asiakas kävi itse asiassa hänen pöydässään maksamassa, kun oli kiireinen. Täysin pokkana nainen antoi vaihtorahat kassalaukustaan samalla kun mutusteli tortillojaan.

Hauskin sattumus kävi Berliinissä. Oli uudenvuodenpäivä. Eräässä Mitten baarissa on semmoinen systeemi, että tilaukset tehdään tiskillä, ja tarjoilija tuo ne myöhemmin pöytään. Itse jäin kuitenkin (luultavasti tottumuksesta) hieman pidemmäksi aikaa tiskille notkumaan ja ihmettelemään ilmeisen krapulaisen baarimikon sekavaa muistilappujärjestelmää, ja hän tästä hämmentyneenä kaatoi ja ojensi minulle välittömästi vehnäolueni. Kaverini Jänkhä (olut) ja Af (Bacardi-cola) eivät olleet yhtä onnekkaita. Odottelimme ja odottelimme heidän juomiaan, ja epätoivo alkoi jo iskeä. Arviolta 25 minuutin päästä nuori, gootti ja myöskin krapulaisenoloinen naistarjoilija tuli sekalaisia juomia sisältävän tarjottimensa kanssa pöytäämme, kääntyi Jänkhän puoleen ja kysyi: ”Welchen Bier haben Sie doch gebestellt?” (”Minkä oluen tilasittekaan?”). Jänkhän saksantaidot olivat sen verran ikiroudassa, että tarjoilija toisti kysymyksen englanniksi, mihin tahattoman tilannekomiikan mestarinakin tunnettu ystäväni vastasi vilpittömän surkuttelevalla äänellä: ”I don’t remember – it was such a long time ago”. Kaikki paitsi entistäkin surullisemmalta näyttävä goottitarjoilija ja Jänkhä repesivät nauramaan, minä pöydän alle pudoten.

Myöhemmin vastapäisessä Döner-paikassa arvuuttelimme, mitä tarjoilijallemme tapahtui. Häntä kun ei enää ravintolassa näkynyt. No, yksi huono asiakaspalvelija vähemmän.

Hmmm. Tuntuu, että tämän tapauksen jälkeen huono asiakaspalvelukarmani on ollut entistäkin huonompaa.

No comments: