Ostin keväthelteiden kunniaksi kaupasta pari nippua valkoista parsaa tukevaksi auringonlaskun parvekepäivälliseksi (työkiireiltäni jätin päivällä syömättä). En ole enää lainkaan perillä Suomen hinnoista, enkä täten osaa arvioida mikä on kallista ja mikä halpaa, mutta lähikauppani parsojen nippuhinta oli euroissa vähän reilu 2,50. Lisäksi valmistin Hollandaise-kastiketta (pussista, lisää vain vesi ja voi) ja salaattia. En oikein ymmärrä, mikä noissa parsoissa niin viehättää. Makua noissa vetisissä vihanneksissa ei ole nimeksikään, eikä klassikokastikekaverinsakaan ollut kovin kummoista. Kokeilin osalle italialaista tapaa - voisulaa ja raastettua parmesaania - ja se toimi jo jotenkin parmesaanin voimakkuuden takia, etenkin kun rouhin vielä pippuria päälle.
Kaipa kyseessä on jonkin sortin kausierikoisuus, joka ei oikeasti ole niin kummoista, mutta kerran vuodessa menee (vrt. Beaujolais nouveau, sima, rosolli, mämmi, joulukinkku ja silliaamiainen). Pitää vielä kokeilla ikivanha vuohenjuusto-parsa-pastareseptini seitsemän vuoden takaa, ennen kuin tuomitsen lopullisesti. Siihen halpaan en halua itseäni laittaa, että muutan kyseisen raaka-aineen herkulliseksi klassisella ”kääri se pekoniin ja het toimii” -kikalla.
1 comment:
Parsat maksaa Suomess noin 4 tai 5 euro nippu, eli voiton puolelle jäit.:)
Post a Comment