Monday, April 13, 2009

Variatio delectat

Pääsiäinen on ollut aika epänormaali, mutta niin on ollut tapana. Pari vuotta sitten vietin juhlista pashinta Salzburgissa ja Venetsiassa estottomissa ruumiin iloissa, viime vuotta en rehellisesti sanoen muista lainkaan (joten täytyy olla Suomessa), ja nyt olen ihmeellisessä hellesäässä karkupaikkani juhlavassa yksinäisyydessä.

Jostain syystä pitkinä kristillisinä pyhinä tulee kuunneltua Raamattu-inspiroituneista musiikinlajeista eniten sitä, jota metallimusiikiksi kutsutaan. Niinpä tälläkin hetkellä paikkaan Internetin avulla sitä tosiasiaa, että iTunesissani oli ennen pääsiäistä vain yksi Slayerin levy (Reign in Blood, tietenkin). Muita iPodissa pyörineitä moshattavia ovat olleet esimerkiksi Slipknot, Metallica, Kyuss, Black Sabbath ja Pantera.

Olen myös syönyt poikkeuksellisen paljon lihaa. Normaalisti syön aika kasvispitoista ruokaa (Italia-friikkinä ja kasvisruokavalioon ihmissuhteiden kautta tottuneena), mutta nyt pääsiäisruokia ostaessani halusin vaihtelua, jotta tuhdit punaviinitkin pääsisivät oikeuksiinsa.

Kaiken kukkuraksi olen herännyt aina vaan aiemmin. Tänään heräsin jo 9:18, tuntuvasti normaalia aiemmin. Viimeksi koin samaa 2008 heinä-elokuussa viimeisinä Helsingin-viikkoinani, jolloin saatoin herätä jo kuudelta aamuaurinkoisen kämppäni valon määrään. Niinpä tein nyt saman kuin silloin: pakkasin iPod Shufflen täyteen reipashenkistä lenkkimusaa (Muse, Arcade Fire, Franz Ferdinand…) ja lähdin juoksemaan ulos aurinkoiseen pääsiäismaanantain autiuteen. Ihana tunne keuhkoissa kun kunnolla hengästyy. Palatessa vaan tuli todella kuuma, kun lämpötila ehti nousta hellelukemiin eikä vesipulloa tullut mukaan. Täytyy ottaa taas tavaksi aamulenkit jos aurinko jatkossakin herättelee pimennysverhojen raoista. Kroppa tuntuu mahtavalta. Jepjep.

Epänormaalin latteaa, sanoisin.

No comments: