Thursday, February 19, 2009

Kaupunki, joka ei nuku

Täällä sitä sitten ollaan: New York, New York.

Jatkolento oli vielä odottelusta huolimattakin kaksi tuntia myöhässä ukkosmyrskyjen ja "lentoliikenteen" takia (ja matka olikin melkoista höykytystä lasten itkiessä ja vanhusten rukoillessa), mutta ihan aamuneljään ei perillepääsy kuitenkaan venynyt. Pääsin Harlemiin nimittäin jo aamukolmelta, sen kolme tuntia laskeutumisesta.

Metromatka Harlemiin oli aika mielenkiintoinen. Ensinnäkin JFK:lta 59th Streetille meni klassisella "A" trainilla se puolitoista tuntia. Junassa kodittomalla ruokarahan kerjääjällä oli pitkä, kadehdittava musta nahkatakki. Sitten yhden pysäkinvälin matkusti afrikanamerikkalainen yksinräppääjä, joka sai moisesta keekoilusta harmistuneen, vieressäni torkkuneen leveäniskaisen kaljupään raivon partaalle. "I should smack him, but if I smack him, I'll go to jail. Goddamn civilian nigger."

Vaihdettuani "1" trainiin oli kanssamatkustajana todella pahalta haiseva huppupää, joka piti koko puolituntisen oikeaa kättään näkyvästi etumuksestaan pullottavissa housuissaan. Pysäkilläni keskellä Harlemia metrosta jäi pois myös hämmästyttävästi suomalaisen näköinen vaalea naishenkilö.

Tervetuloa New Yorkiin!

No comments: