Tuesday, March 10, 2009

En ihan osannut

Joudin vihdoin tällaisen niin sanotun Internet-meemin uhriksi. Olen kirjoittanut terminologiasta aiemmin, vilkaiskaahan. No niin, pitemmittä puheitta asiaan.

Tässä olisi tarkoitus kirjoittaa ”kuusi sattumanvaraista asiaa itsestään”, lisätä alkuun nämä tässä referoimani säännöt, haastaa ja linkittää kuusi muuta blogaajaa lopussa tekemään samoin sekä vielä linkittää minut haastanut henkilö. Sitten pitäisi vielä tiedottaa asiasta kaikille asianosaisille. Syytä ei kerrota.

1. Mielestäni tehtävänanto on mieletön. Miten muka kukaan voi valita kerrottavaksi sattumanvaraisia asioita itsestään? Kyllä tätä tehdessä on harkintaa, itsesuojeluvaistoa, narsismia ynnä muuta superegoilua käytetty sumeilematta, enkä suinkaan yritä muuta väittää.

2. Tein tästä listasta jo kaksi aikaisempaakin versiota, mutta ne tuntuivat yhtä aikaa sekä tylsiltä että liian henkilökohtaisilta. Edellinen listaus esimerkiksi pohjasi aika pitkälti matkustelufaktoihin ja vaikkapa sellaisiin asioihin, kuinka kuvittelen uuden kaupungin rautatieasemalle saapuessani olevani Interpolin jahtaama kuin Jason Bourne ikään väistellen turvakameroita ja nappikorvaisia miehiä. Olisin varmasti tosielämässä vaikea jäljitettävä.

3. Harkitsin monenlaisia tapoja väistää capriciousilta saamani haaste mahdollisimman elegantisti. Monenlaisia tapoja olen nähnyt, myös tylyjä. Päädyin nyt siis tällaiseen. Osan kohdista tuhlaan itse haasteen kommentointiin ja osaan vastaan blogina, en ihmisenä. Ai miten? No vaikka näin:

4. Blogini seuraajista puolet tulevat suomalaisten serverien kautta. Neljännes käynneistä tulee näemmä SuPosta (maana ”Unknown”, kyllä minä teidän ketkä siellä minua yrittävät jäljittää!). Tämän jälkeen järjestys on seuraava: Espanja, Meksiko, Yhdysvallat, Sveitsi, Belgia, Iso-Britannia, Latvia, Ranska, Saksa, Ruotsi, Kanada, Alankomaat ja Luxemburg. Kävijöitä on päivässä sadasta kuuteenkymmeneen. Kävijämäärä näyttää olemaan lisääntymään päin.

5. Hämmästyttävästi monet ovat automaattisesti sijoittaneet olinpaikkani Eurooppaan. Ammatistani ei ole tullut arvailuja. Sukupuolestani on esitetty kaksi päinvastaista veikkausta, samalta henkilöltä. Monet ovat halunneet pitää veikkaukset toistaiseksi omana tietonaan. Seksuaalista suuntautumistani kukaan ei ole vielä kyseenalaistanut tai kommentoinut. Myöskään ikääni kohdistuneita arvioita en ole nähnyt.

6. Koska minua ei ole tällaisiin haastettu, vaikka joskus olisin halunnutkin, ja koska tunnen suurta vastenmielisyyttä itseään monistaviin asioihin, kuten Internet-meemeihin, ketjukirjeisiin ja pyramidihuijauksiin, en vaivaudu linkkaamaan tähän ketään nimeltä. Blogeissa ihmiset kuitenkin kertovat asioita itsestään kehoittamatta. Tämäkin haaste toimii siis paremmin Facebookin kaltaisissa yhteisöpalveluissa, joissa suomalaisetkin tuppaavat muuten mököttää tekemättä mitään.Tehkää mitä lystäätte.

5 comments:

Unknown said...

Pahus. TK:n mä osasin arvata, mutta että sinäkin! Toisaalta, luistan vastuuni lainaamalla itse itseäni "Feel free to skip, jos niikseen tulee."

Näin siinä käy, kun kerrankin valitsee ne, joiden ei ole nähnyt juuri haasteisiin vastaavan. Nyt on todistettu, että sille on ihan oikea syy, joten suutari pysyköön lestissään ja capricious tuttujen ja turvallisten vastaajien parissa.

karkumatka said...

Nimenomaan.

Tai sitten laitat sellaisen haasteen, johon pystyy oikeasti vastaamaankin. :)

Takaisin Kallioon said...

Niin, tylyyshän on hyvin suhteellista ja jos kahden kommunikoijan välillä on keskinäinen ymmärrys niin tietynlainen huumori saattaa vaikuttaa tylyltäkin ulkopuolisen tarkastelijan silmin vaikka täysin hyväntahtoisesti oltaisiinkin liikkeellä. :)

karkumatka said...

Ajattelinkin lähinnä niitä ulkopuolisia, jotka mahdollisesti klikkaavat linkkini kautta blogiisi ensi kertaa.

Mutta eipä kai tuota kukaan voi oikeasti vakavasti tylyytenä ottaa, kun tosiaan on kyse blogeista eikä kuvasi viittaamasta lärvikirjasta. :)

Unknown said...

Jatkossa yritän myös muistaa, että vaikka omat ajatusketjuni ovat suhteellisen mutkattomia, se ei tarkoita että kaikilla olisi yhtä helppoa.

En muuten tullut siis edes alkeellisella tasolla ajatelleeksi, miten tehtävänannon voi ajatella. Tunnen oloni kovin onnelliseksi ja helpottuneeksi ajatellessani, kuinka herttaisen simppeliä elämäni tästä syystä onkaan.

Go simplicity!